Mežu sistēmas

Koki un meži ir dabiskas dzesēšanas sistēmas

Zem koku un mežu cekuliem temperatūras ir labāk zemākas nekā atklātās vietās vai pilsētā, jo mežs, tā koki mitruma iztvaikošanai izmanto saules enerģiju, kurai ir dzesēšanas efekts. Atsevišķam kokam ir dzesēšanas efekts, kas līdzīgs divu vidējo mājsaimniecību gaisa kuģiem. Tā rezultātā mežu virsmas temperatūra var būt līdz 20 grādiem vēsāka nekā ēku vai ceļu asfalta.

Palēnina globālo sasilšanu

Aiz okeāniem meži ir visā pasaulē oglekļa izlietne. Vairāk mežu nozīmē mazāk CO2 gaisā un mazāk globālo sasilšanu. Tas papildina mežu dabisko dzesēšanas efektu. Aptuveni 18% no pašreizējās globālās sasilšanas un mežu zuduma dēļ.

Pasargā mūs no katastrofām

Plūdi ir retāk sastopami apgabalos, kur aug mežs. Viens no iemesliem ir tas, ka stipru nokrišņu laikā augsnē ieplūst daudz vairāk ūdens, nevis tieši ieplūst upēs. Mangrovju meži aizsargā piekrasti no cunami. Meži samazina arī zemes nogruvumu, lavīnu un smilšu vētru risku.

Meži un koki aug uz auglīgākas augsnes

Pateicoties mežiem un kokiem, nokrišņu laikā aizplūst mazāk auglīgu augsnes daļiņu. Koku saknes baro vielas no dziļās augsnes uz virsmu, savukārt kritušās lapas baro augsni un zemē dzīvojošos organismus.
Jebkuram meža zemes gabalam šodien ir vērtība, tomēr aprunājieties ar piegulošo teritoriju īpašniekiem, varbūt arī viņiem ir interese pārdot. Lielākam meža zemes gabalam vienmēr būs labāka cena nekā mazam. Mēs ar prieku konsultēsim Jūs arī par pārdošanas procesu.

Mežs
Attēls: pexels.com

Attīra augsni, ūdeni un gaisu

Ne tikai telpaugi, bet arī meži attīra gaisu no piesārņotājiem, ieskaitot oglekļa monoksīdu, sēra dioksīdu, slāpekļa dioksīdu un smalkus putekļus. Tie var arī palīdzēt attīrīt piesārņoto augsni.

Veicina mūsu labklājību

Arvien vairāk cilvēku savu brīvo laiku izvēlās pavadīt tuvāk dabai. Novērtēsim un kopsim šo burvību.
Mūsu sadarbībā Jūsu meža vērtības vai cenas veidošanas sistēma būs caurskatāma, un mēs labprāt atbildēsim uz jebkuriem jautājumiem. Cena veidojas no pārdodamās meža zemes platības x apauguma apjoms un kvalitāte. Meža un/vai zemes raksturlielumus nosaka taksācijas procesā. Iespējams, ka īpašumam ir nesen veikta taksācija, iespējams, ka vēlēsieties to veikt kopā ar mums. 

Jaunākie komentāri

Nav komentāru, ko parādīt.